Cei de la Sony au organizat marti la magazinul Muzica din Bucuresti lansarea dispozitivelor capabile sa redea fisiere hi-res audio. Ce inseamna acest lucru? Muzica reprodusa este redata mai apropiat ca niciodata de versiunea inregistrata in studio, fara frecventele pierdute cand se face conversia.

Sony a oferit la lansare mai multe walkman-uri capabile sa ofere hi-res audio alaturi de noile casti create special pentru acest scop. Principala atractie a fost, fara doar si poate, NW-ZX2, walkman prezentat la CES si despre care am scris atunci cand a avut loc lansarea.

Creat pentru audiofili, walkmanul are capacitatea de a converti un fisier mp3 in hi-res. Desigur, varianta hi-res ce nu a trecut prin conversie este si mai bun, insa diferenta este impresionanta. Invitat la eveniment, solistul trupei Byron a facut o analogie adecvata: "Este ca si cum ti-ai scoate dopurile din urechi".

Alaturi de niste casti care aveau propriul amplificator, experienta cu NW-ZX2 este memorabila. Pretul face insa ca acest gadget sa fie rezervat audiofililor, acelor persoane pentru care redarea unei melodii asa cum a fost creata de catre artist este mai important decat orice.

Despre Walkman NW-ZX2

Noul Walkman NW-ZX2, recent introdus la nivel mondial la CES 2015, aduce rafinamentul exceptional al standardului de inalta rezolutie chiar in buzunar, oferindu-ti o auditie peste calitatea unui CD chiar si atunci cand esti in miscare.

Noul Walkman NW-ZX2 cu un design impresionant beneficiaza de tehnologiile S-Master HX™ si DSEE HX™ ce pastreaza fiecare nuanta a inregistrarii originale. Amplificatorul Sony S-Master HX pastreaza in intregime detaliile semnalului audio in timpul procesarii pentru a ajuta redarea cu acuratete a sunetelor. Aceasta tehnologie proceseaza cantitati mari de date in format audio minimizand zgomotul si distorsiunea.

Tehnologia DSEE HX recreeaza sunetele inalte care sunt pierdute in timpul procesarii semnalului audio. Sunetele ce au ca sursa fisiere MP3 sau CD sunt imbunatatite, extinzand frecventa si profunzimea peste calitatea originala, pana aproape de calitatea Hi-Res (corespunzand frecventei 192 kHz/24-bit audio).

Noul Walkman NW-ZX2 suporta codecul LDAC, care iti permite sa asculti muzica la o calitate ridicata chiar si prin conexiune wireless, transmitand pachetele de date de trei ori mai eficient si mai rapid decat prin Bluetooth. in plus, vei aprecia cu siguranta capacitatea de stocare interna de 128GB ce poate fi extinsa, printr-un card microSD pana la 256GB, spatiu suficient pentru mai mult de 1.700 de piese in format audio de inalta rezolutie (spatiul ocupat de o piesa ajunge pana la 150MB)

Despre High-Resolution Audio

Produsele Sony High-Resolution Audio redau muzica exact asa cum a fost inregistrata. "Ne dorim sa oferim o auditie premium, indiferent de locul in care asculti si de muzica preferata. Sony va continua sa dezvolte experiente audio imbunatatite care sa ii surprinda pe pasionatii de muzica" transmit cei de la Sony.

Tehnologia Hi-Res Audio converteste digital semnalul audio la o rezolutie superioara MP3-ului sau CD-ului, pastrand cele mai fine nuante ale melodiei, cu detalii uimitoare. Astfel de auditii te transpun direct in studioul de inregistrare sau in sala de concerte, fara nicio bariera intre tine si artist.

Toate produsele Sony Hi-Res Audio pot reda fisiere pana la o rezolutie de 24-bit/192kHz in formate FLAC, WAV, AIFF si DSD. Tehnologia Sony DSEE-HX de procesare imbunatateste calitatea colectiei tale muzicala stocata pe CD pana la High-Resolution Audio.