Echo este dispozitivul pregatit de cei de la Amazon si acestia au anuntat ca va fi disponibil pentru publicul larg in urmatoarele saptamani. Pretul va fi de 199 de dolari, fiind moment la reducere pentru membrii Prime care primesc o invitatie la pretul de 99 de dolari.

Cei de la Amazon spun ca speakerul cilindric este in permanenta conectat la cloud si va oferi informatii, muzica, stiri, vremea si multe alte lucruri pe care i le ceri. Dispozitivul poate sa isi auda userii aflati in cealalta parte a camerei, fiind practic un asistent personal precum Siri.

Echo isi asculta utilizatorul folosindu-se de 7 microfoane si poate sa inteleaga o voce chiar si cand e dat drumul la muzica. Acest speaker produce audio la 360 de grade, putand sa umple o intreaga camera. Va putea reda muzica de pe Amazon Prime Music, iHeartRadio si TuneIn Plus. Este si compatibila Bluetooth, facand pozibila redarea de pe Spotify, Pandora si alte aplicatii audio.

Vor fi lansate aplicatii pe Android si Fire OS pentru a-i ajuta pe useri sa foloseasca speakerul, insa toata lumea, inclusiv utilizatorii de iOS, vor trebui sa o acceseze printr-o aplicatie pe web. Amazon a mai dezvaluit ca exista si o aplicatie iOS in lucru.

Echo este unul dintre cele mai ambitioase proiecte ale celor de la Amazon, fiind creat pentru a le face viata mai usoara utilizatorilor, putand in cateva clipe sa redai muzica sau sa aflii vremea. Poti sa ii pui intrebari si sa primesti raspunsuri de pe Wikipedia. Desigur, Siri, Google Now si Cortana pot face acelasi lucru, insa cei de la Amazon considera ca un asemenea lucru nu trebuia sa lipseasca din sufrageria oamenilor. Asistentul creat de Amazon are si un nume: Alexa. Acesta trebuie spus atunci cand vrei sa 'trezesti' speakerul. Echo nu va functiona cu baterii, acesta fiind un alt indiciu ca Amazon vrea ca acest dizpozitiv sa fie in casa oamenilor in permanenta.