Oasis a devenit primul ebook reader al companiei americane care iese din apa nevatamat.

Noul Kindle Oasis pastreaza in linii mari designul versiunii de anul trecut, cu una din laturi semnificativ mai lata decat restul marginilor.

Insa plasticul moale de pe spatele dispozitivului a fost inlocuit cu aluminiu, care reuseste sa-i confere un aspect mai elegant.

Versiunea de anul acesta a crescut si in dimensiuni, ecranul avand acum 7 inch, fata de cei 6 inch de anul trecut. Acesta isi va adapta automat luminozitatea in functie de conditiile de iluminare de moment, cu ajutorul senzorilor ambientali.

Ecranul mai mare a facut posibila si integrarea unei baterii de capacitate mai mare decat anul trecut. Aceasta ar trebui, teoretic, sa ofere o autonomie mai buna, insa cei de la Amazon nu au oferit date in acest sens.

Oasis dispune de butoane fizice pentru intoarcerea paginilor, insa aceasta actiune poate fi realizata la fel de usor prin intermediul interfetei grafice si a touchscreen-ului.

Marea noutate este, insa, rezistenta la apa. Noul Kindle are certificarea IPX8, putand fi scufundat timp de o ora la o adancime de 2 metri fara probleme.

Totusi, dupa contactul cu apa este recomandata tinerea verticala a dispozitivului, pentru evacuarea eventualelor picaturi care patrund in interior prin intermediul portului USB.

Amazon are patru versiuni de Kindle in oferta, iar noul Oasis este cel mai scump dintre ele. Cea mai ieftina versiune de Oasis, cu 8 GB spatiu de stocare, costa 250 de dolari.

Compania americana nu face publice datele despre vanzarile de Kindle, insa seful de produs, Kevin Keith, a declarat ca acestea sunt de ordinul zecilor de milioane si cresc de la an la an.

Sursa: News.ro