Compania se află în discuții avansate cu Joby Aviation pentru a-și vinde divizia de taxiuri zburătoare, potrivit unui raport Axios. Reprezentanții nu au comentat posibilitatea ca Uber să-și vândă divizia Uber Elevate. Cu toate acestea tranzacția ar putea fi confirmată în următoarele săptămâni. 

Joby Aviation intrase într-un parteneriat cu Uber pentru acest serviciu de taxiuri zburătoare, iar Elevate avea un serviciu de transport cu elicopterul în New York City, dar Uber a încetat acest serviciu din cauza pandemiei COVID-19.

Se pare că Uber ar vrea să parieze pe căi mai concrete pentru a atinge profitabilitate în viitorul apropiat, iar asta ar însemna vânzarea diviziei Uber Elevate, serviciul de taxiuri zburătoare autonome, care încă se află la câțiva ani distanță de a deveni realitate.

Recent, Uber a achiționat serviciul de food delivery Postmates pentru 2,65 de miliarde de dolari pentru a crea noi modalități de a crește veniturile. De asemenea, Uber ar fi în discuții pentru a vinde și divizia de automobile autonome.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: