Tech Crunch anunta ca Apple a cumparat compania de realitate augmentata, Metaio. Desi tranzactia nu a fost confirmata pana acum de catre cei de la Apple, Tech Crunch a publicat documentul care arata tranzactia.

De ce iese in evidenta aceasta achizitie a celor de la Apple, in conditiile in care compania americana a cumparat multe companii in ultimii ani? Ei bine, datorita faptului ca cei de la Metaio se concentreaza pe realitatea augmentata si pe "viziunea computerului", asa cum o numesc.

Achizitia ajuta eforturile lui Apple de a se lansa in aceasta zona. Apple a primit un brevet de inventie in acest an pentru o casca de realitate virtuala ce functioneaza cu iPhone-ul. Iar cei de la 9To5Mac au anuntat chiar ieri ca Apple lucreaza la o functie de realitate augmentata petru aplicatia de Harti care permite utilizatorului sa indrepte telefonul spre o strada pentru a vedea ce magazine se afla in acea zona, sau catre un restauranta pentru a vedea meniurile si mancarurile speciale.

"Apple cumpara companii mai mic de tehnologie din cand in cand si nu discutam in general scopul si planurile noastre" a spus purtatorul de cuvant de la Apple.