Modelul iPod Touch actualizat este dotat cu procesorul A10 Fusion, care oferă o viteză grafică de trei ori mai mare. Acest procesor este utilizat și la telefonul iPhone 7.

Spațiul de stocare este de asemenea mult mai mare: de la 32GB până la 256 GB. Acestea sunt însă singurele modificări făcute de Apple la noul model de iPod, restul specificațiilor sunt practic neschimbate față de versiunea din 2015, inclusiv afișajul.

Noul iPod Touch are ecran de 4 inci, butoane fizice și camera foto ca la modelul anterior. Vestea bună este însă că acets nou model vine cu funcții noi, care devin posibile datorită procesorului mai performent: Group FaceTime și aplicațiile ARKit de realitate augmentată sunt acum disponibile pe acest gadget.

Procesorul noului model va fi de două ori mai rapid ca versiunea anterioară, iar procesorul grafic va fi de aproape trei ori mai rapid. De asemenea, pe noul dispozitiv este disponibil serviciul de abonament pentru jocuri Apple Arcade

Preţurile propuse de Apple pentru iPod sunt de 199 de dolari pentru modelul de 32 de gigabiţi, 299 de dolari pentru cel de 128 de gigabiţi şi 399 de dolari pentru cel de 256 gigabiţi.

Apple a introdus iPod în 2001, iPhone în 2007 şi iPad în 2010.

Surse: Agerpres, The Verge