Noul MacBook Pro are un design care aduce cumva aminte de Mac-urile din trecut, prin modul în care aluminiul este curbat pe margini. Interesant este și felul în care MacBook Pro se întoarce la aspectul curbat al modelelor precedente, în vreme ce iPhone-urile și iPad-urile au adoptat finisaje plate.

La interior, noul MacBook Pro are și o nouă tastatură și înlocuiește controversatul Touch Bar cu un rând standard de taste funcționale full-size. Noul model este disponibil în două variante de dimensiuni de ecran. Cel de 16 inci are un ecran LCD cu rezoluție de 3456x2234, iar cel de 14 inci oferă o rezoluție de 3024x1964. Ambele modele sunt realizate pe baza tehnologiei mini-LED și integreaza 10.000 de mini-LED-uri, asigurând o rată de refresh de 120Hz, o strălucire maximă de 1600 de niți și suport HDR.

Apple a recurs și la micșorarea marginilor, însă a adăugat un notch în partea de sus, pentru încorporarea camerei foto. macOS a fost și el actualizat pentru a se adapta noului notch, care se integrează acum perfect cu bara de meniu aflată în partea superioară. Dimensiunea notch-ului lasă loc și discuțiilor referitoare la un eventual suport Face ID în viitor.
MacBook Pro este alimentat de procesoarele Apple M1 Pro sau M1 Max. Cu aceste noi procesoare MacBook Pro este capabil să ofere o memorie unificată de până la 32GB pe M1 Pro și 64GB pe M1 Max.

La nivel de stocare, Apple utilizează acum SSD-uri și mai rapide, capabile de viteze de citire de 7,4GB/s. Acestea pot fi configurate de la 512GB până la 8TB.

Apple aduce acum și un port HDMI full-size, dar și un slot de card SDXC, alături de cele patru porturi Thunderbolt. A fost implementată și o mufă jack de 3,5mm cu un amplificator mai puternic și, nu în ultimul rând, Apple a readus pe echipamentele sale portul MagSafe, care se alătură porturilor USB-C și permite încărcarea rapidă a noului MacBook Pro.

De asemenea, noul MacBook Pro are o autonomie a bateriei îmbunătățită. Modelul de 16 inci poate suporta redare video de până la 21 de ore și 14 ore de browsing. La rândul său, cel de 14 inci oferă 17 ore de redare video și 11 ore de navigare online.

Modelul MacBook Pro de 14 inci are un preț de pornire de 1.999 de dolari, în vreme ce modelul de 16 inci începe de la 2.499 de dolari și pot fi comandate începând de astăzi. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: