Compania americană a dezvăluit, după luni întregi de speculații, primele sale căști over-ear cu noise cancelling, numite AirPods Max. Acestea au un design premium, dar și un preț pe măsură – 549 de dolari. Acestea vor putea fi cumpărate începând cu data de 15 decembrie, iar precomenzile au început deja.

Modelul va fi disponibil în cinci variante de culoare: Space Gray, Silver, Sky Blue, Green și Pink și aduce o funcționalitate pe care Apple o numește „design acustic personalizat”, datorită unui driver de 40mm care oferă sunet bogat, bass profund și note de mijloc clare, în așa fel încât fiecare tonalitate să poată fi percepută cât mai aproape de o calitate de studio. Apple a implementat și o serie de funcții care au fost lansate pentru prima dată pe AirPods, dar și un element care aduce aminte de Apple Watch – butonul Digital Crown, ce oferă control precis pentru gestionarea muzicii și a apelurilor video, dar și pentru interacțiunea cu asistentul virtual Siri.

Referitor la design, acesta este destul de simplu și minimalist, așa cum ne-a obișnuit Apple deja, dar nu pare să aducă nimic revoluționar, comparativ cu alte modele de căști over ear.

AirPods Max au o autonomie a bateriei de 20 de ore, iar o încărcare rapidă de doar cinci minute oferă un timp de redare de aproximativ 90 de minute. Similar cu produsele Sony sau Bose, sistemul de noise cancellation al Apple blochează sunetul care vine din exterior pentru a reda întocmai fiecare notă, iar Apple susține și că AirPods Max se descurcă foarte bine și în ceea ce privește apelurile de voce, datorită microfoanelor încorporate.

Prin această mișcare, Apple va intra în concurență directă cu branduri precum Bose, Sony, Sennheiser, AKG, Bowers, Wilkins, dar și cu alte companii care au ani întregi de experiență și un portofoliu vast de produse.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: