Potrivit celor de la Phone Arena, Apple testează deja un dispozitiv de Realitate Virtuală și Realitate Augmentată, care va fi lansat probabil în 2021 sau 2022.

Este vorba despre un gadget despre care presa de specialitate a mai scris și în trecut, doar numai la nivel de zvonuri - Apple Glasses. Informația a fost descoperită de MacRumors, în codul noului sistem de operare iOS 14. Deocamdată noii ochelari inteligenți, care ar putea fi dotați și cu un controller, sunt testați intern.

Controllerul cu care fi folosiți ochelarii Apple seamănă foarte bine cu dispozitivul folosit pe ochelarii VR HTC Vive Focus. 

De aceea, experții speculează că aceasta este dovadă că va exista o colaborare între Apple și HTC pentru realizarea noilor ochelari.

Apple Glasses vor avea și o aplicație de Realitate Augmentată, care va folosi coduri QR pentru ca utilizatorul să se poată bucura de diferite experiențe AR. Una dintre cele mai interesante va fi un joc virtual de popice, care va putea fi jucat chiar pe stradă.

Este posibil ca Apple să lanseze odată cu acest dispozitiv și mai mulți asistenți virtuali, care vor călăuzi utilizatorul și îi vor oferi experiențe amuzante, deosebite. Spre exemplu, o pisică virtuală îl va ghida spre restaurantul căutat.