Potrivit celor de la 9to5Mac, Apple pregătește un model de căști over-ear, care va completa gama de accesorii audio, după succesul de care se bucură AirPods, faimoasele sale căști in-ear.

Noile căști se vor numi AirPods Studio și vor avea senzori speciali, care vor detecta poziția în care se află - dacă sunt lăsate la gât sau puse pe urechi.

Pentru a putea oferi un sunet stereo impecabil, căștile vor avea și un sistem care va permite sesizarea micilor diferențe dintre urechea stângă și cea dreaptă.

Practic, nu va mai exista riscul de a pune greșit căștile, astfel încât acestea nici nu vor mai fi etichetate cu mențiunea „stânga” sau „dreapta”.

În plus, senzorii vor opri automat muzica în momentul în care vor simți că dispozitivul a fost dat jos. De altfel, și actualele modele de căști AirPods au o funcție similară - ear detection - care oprește imediat muzica atunci când sunt scoase.

AirPods Studio vor avea însă și un senzor care va pune muzica pe pauza, dar va menține căștile în funcțiune atunci când va sesiza că dispozitivul a fost lăsat în jurul gâtului.

Noul model de căști va avea sistem Active Noise Cancellation și Transparency Mode, la fel ca actualele AirPods.

AirPods Studio vor fi disponibile în mai multe versiuni, inclusiv o varianta din piele, iar prețul de pornire este estimat la aproximativ 349 dolari.

Din păcate însă, nu este cunoscută data lansării noului gadget, iar experții nu pot estima nici măcar dacă evenimentul va avea loc anul acesta. Ar fi însă, cu siguranță, o veste bună pentru audiofili.