Oricine ar vrea sa puna mana pe un prototip de Apple Watch. Ceasul inteligent Apple e foarte aproape de lansare, iar pasionatii par sa nu mai aiba rabdare. Din pacate, de asta profita si escrocii de pe net. Pe site-ul de licitatii online eBay au aparut si primele prototipuri false de Apple Watch.

Acestea se vand ca painea calda, la preturi de sute de dolari. Pentru cei care le vand, sa puna logo-ul Apple pe spate nu e deloc greu. Pentru mai multa credibilitate, vanzatorii spun ca le-au obtinut prin intermediul unor rude sau prieteni care lucreaza la Apple.

Fenomenul nu e nou. Se repeta inaintea fiecarei lansari majore a unui produs Apple. Majoritatea falsurilor provin din China. De fapt, chiar si la targul de tehnologie CES 2015, in Las Vegas, expozantii chinezi au invadat vitrinele cu falsuri si replici de Apple Watch.

Adevaratul smartwatch Apple va fi lansat in primul trimestru al lui 2015, dupa cum a declarat Tim Cook. Cei de la Techradar estimeaza ca va fi pus in vanzare cel mai probabil undeva in luna martie, la un pret care va incepe de la 349 de dolari.

Sursa: Cult of Mac