Robotul este conceput pentru realizarea unor sarcini de bază, cu toate că nu se cunoaște exact care este spectrul capabilităților sale în acest moment. Clipul difuzat de Samsung îl arată pe Ballie mergând prin casă, dând la o parte draperiile, pornind mașina de spălat, televizorul sau chiar aspiratorul, atunci când este nevoie și comunicând permanent cu proprietarul, prin intermediul telefonului mobil.

Ballie face toate acestea cu ajutorul unei camere frontale, dar și prin inteligența artificială care îl ajută să interpreteze ceea ce „vede” și să ia decizii referitoare la felul în care ar trebui să acționeze. Design-ul sub formă rotundă îl ajută să se deplaseze cu ușurință.

Samsung susține că robotul poate fi un asistent pentru fitness, dar și o interfață mobilă care caută soluții pentru nevoile dinamice ale oamenilor și că poate face toate acestea prin respectarea integrală a protecției datelor și a standardelor de securitate.

Nu știm însă când vom vedea acest concept transformat în realitate, arată GSM Arena. Ca de obicei, rămâne de văzut în ce măsură vor răspunde algoritmii interacțiunii cu oamenii în condiții reale și cum se vor integra roboții în viețile noastre.