Brazilienii iau in serios orice amenintare la adresa Mondialului de anul acesta. Politistii nu mai sunt de ajuns. Cel putin nu politistii umani. Brazilienii s-au gandit ca fortele de ordine vor avea nevoie si de ceva ajutor… robotizat.

Asa ca guvernul a incheiat un contract de 7,2 milioane de dolari cu o companie din SUA pentru 30 de roboti iRobot PackBot. Acestia vor fi amplasati in cele 12 orase-gazda ale Braziliei in timpul meciurilor de fotbal si vor fi folositi pentru verificarea oricaror pachete sau obiecte suspecte ca ar putea fi bombe artizanale, de exemplu.

Robotii sunt obisnuiti cu greul. Au fost folositi si in Japonia, in urma dezastrului de la centrala nucleara Fukushima. Doar acestia puteau intra in zonele puternic contaminate cu radiatii. Robotii-politisti nu i-ar putea prinde pe raufacatori insa. Sunt pur si simplu prea lenti. Pot atinge o viteza maxima de doar 15 km/h, in timp ce recordul de alergare detinut de Usain Bolt se ridica la 44,72 km/h. Acestia se vor putea descurca insa pe teren dificil, precum stancile, scari sau daramaturi. Fiecare robot cantareste 18 kilograme si ar putea fi carat intr-un rucsac.

Sursa foto: irobot.com

VEZI CE POT FACE ROBOTII IN GALERIA FOTO DE MAI JOS: