Informația a fost publicată de un internaut care a mai furnizat și în trecut astfel de ponturi, cu o acuratețe destul de mare, înaintea oricărei alte surse din media. Precizia cu care a reușit să „prezică” unele evenimente semnificative ale Apple arată că, cel mai probabil, acesta are acces la unele surse din interiorul companiei.

Acest „leaker” cu numele de profil L0veToDream susține că gigantul vrea să lanseze un nou iPad Air în luna septembrie. Acesta ar urma să aibă un display Mini-LED de 11 inci, întins pe toată suprafața frontală, deci și margini extrem de mici – design care îl aseamănă destul de mult cu iPad Pro.

Diferențiatorul cheie între iPad Air și iPad Pro, dincolo de sistemul foto îmbunătățit și scannerul LiDAR de pe modelul Pro, ar urma să fie sistemul biometric de recunoaștere al Apple. Dacă iPad Pro se bazează pe Face ID, noul iPad Air ar urma să utilizeze noua variantă de Touch ID, cu senzor încorporat în ecran.

Apple lucrează la această tehnologie de ani buni, cu obiectivul de a o implementa pe viitoarele modele Apple Watch și iPhone, însă se pare că e foarte posibil să îl vedem mai întâi pe un iPad Air. Rămâne de văzut dacă informațiile se vor adeveri și de această dată sau dacă vor rămâne doar la stadiu de zvon. 

De asemenea, Apple ar pregăti și un iPad de buget mult mai puternic, un model entry-level care ar putea veni la pachet cu un display Mini-LED și un upgrade important de hardware.