Apple anunta ca noul gadget poate fi comandat deja online, iar in magazinele Apple Stores va ajunge incepand cu saptamana viitoare, scrie Daily Mail.

AirPods, castile fara fir produse de Apple, costa 159 de dolari si au fost prezentate oficial inca din luna septembrie, cand a fost lansat si iPhone 7.

Castile ar fi trebuit sa ajunga pe piata inca din octombrie, insa lansarea lor a fost amanata, conducerea Apple precizand ca acestea "nu era gata" pentru a ajunge la consumatori. Castile AirPods sunt disponibile acum pentru comenzi online in peste 100 de tari din intreaga lume.

Lansarea castilor wireless coincide cu decizia controversata luata de Apple de a renunta la mufa clasica pentru casti la noile modele de smartphone, iPhone 7 si iPhone 7.

Astfel, cei care au cumparat acest telefon sunt nevoiti sa foloseasca un adaptor special pentru castile traditionale, sau sa cumpere casti wireless.

Potrivit unor informatii anonime, amanarea lansarii AirPods s-a datorat unor probleme tehnice, din cauza carora nu se putea asigura permanent un semnal Bluetooth simultan in ambele casti.

AirPods arata la fel ca vechile casti EarPods, dar nu au cablu. Ele se conecteaza la iPhone prin Bluetooth si functioneaza doar la o distanta de cel mult 10 metri de aparatul la care sunt conectate.

Castile pot fi folosite impreuna cu iPhone, iPad, Apple Watch sau Mac. Aceste dispozitive trebuie sa ruleze insa cele mai noi versiuni de iOS 10, watchOS 3 sau macOS Sierra.