Gadgetul îi avertizează pe utilizatori atunci când se află în pericol, pe stradă sau pe trotuar, din cauza șoferilor neatenți. Astfel, ele sunt concepute pentru siguranța oamenilor și, practic, ne-ar putea salva viața în situații-limită.

Totul a plecat de la o pereche de căști overhead simple, cumpărate de cercetătorul Xiofan Jiang de pe Amazon, cărora s-a gândit să le adauge piese concepute de el care, mai târziu, să poată să fie montate și pe modele de căști vândute în masă.

Astfel, modelul a fost regândit și i s-au adăugat noi conexiuni personalizate, dar și microfoane în plus, pentru detectarea zgomotelor ambientale. Aceste informații sunt trimise către o „placă de bază” care le extrage pe cele mai utile și le transmite, ulterior, unei aplicații mobile, pentru a fi analizate de inteligența artificială.

Aplicația este concepută pentru a diferenția zgomotele mașinilor de zgomotele de fundal, calculează distanța la care se află vehiculele și poziția acestoa comparativ cu utilizatorul și alertează persoana care le poartă în cazul unor pericole în apropiere. Astfel, în viitor, acestea ar putea deveni un aliat de încredere al oamenilor care preferă să asculte muzică tot timpul, dar care vor și să fie în siguranță. 

Sursa foto: Mashable