Modelul 8K de 65 de inci a fost listat în magazinele din Coreea de Sud și costă nici mai mult, nici mai puțin de 87.000 de dolari, adică la fel de mult cât un apartament cu trei camere în București.

Modelul-fenomen OLED R a fost realizat în fabrica Gumi, iar fiecare bucată este asamblată manual, „cu atenție la fiecare detaliu”, a transmis LG, care a numit produsul „o creație desăvârșită” și „o operă de artă care va îmbogăți orice spațiu și orice stil de viață”. Tehnologia OLED R (organic light remitting diode) are la bază o structură cu auto-iluminare, ceea ce înseamnă că fiecare pixel funcționează independent pentru a emite lumină proprie.

Televizorul ar putea ajunge la vânzare și în alte țări în viitorul apropiat, cu toate ce succesul lui nu poate fi garantat, dat fiind faptul că LG recunoaște modelul ca pe unul „cu adevărat exclusivist”, materializarea definiției luxului.

Acest televizor a fost prezentat pentru prima dată în urmă cu peste doi ani, la CES 2018, și le aduce utilizatorilor o libertate mai mare în ceea ce privește poziționarea sa, datorită ecranului rulabil.

Designul este menit să optimizeze spațiul, permițând contractarea ecranului într-o formă mai compactă atunci când nu este utilizat. Doritorii pot alege între trei moduri distincte – full view, line view și zero view. Așa cum spune și denumirea, full view înseamnă că întregul display de 65 de inci este vizibil, în line view acesta este parțial rulat, iar în modul zero view tot ecranul dispare și este „depozitat” într-o bară metalică ce este, practic, o boxă masivă.

Televizorul este compatibil cu Amazon Alexa, iar utilizatorii trebuie doar să apese butonul Prime Video de pe telecomandă pentru a interacționa cu asistentul virtual, a muta canalele, a căuta conținut și așa mai departe. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: