Avem, de multe ori, tendința să cheltuim bani pe gadgeturi de care nu avem nevoie și care rămân nefolosite în sertarele din casă. Apetitul oamenilor pentru tehnologie e foarte mare, iar multe dintre gadgeturile de pe piață îți pot fi de folos, însă trebuie să știi să le alegi pe cele potrivite pentru tine. Nu ai niciun beneficiu să achiziționezi un aparat scump și performant dacă nu îl vei folosi frecvent.

De asemenea, e foarte important să știi să alegi. Poate fi mai dificil decât crezi să alegi un smartwatch de calitate între 10 branduri diferite, cu atât mai mult dacă nu ai mai folosit unul vreodată. În consecință, e foarte important să te documentezi puțin înainte de a ieși la cumpărături.

Tocmai de aceea, e foarte important să cântărești responsabil fiecare achiziție pe care o faci, asigurându-te că e una potrivită pentru tine. Nu toate gadgeturile pe care le cumperi trebuie să se servească unei nevoi practice. Unele sunt făcute pentru a fi folosite pentru distracție, care poate fi la fel de importantă pentru sănătate la fel ca munca.

În consecință, un gadget util nu e neapărat unul care te ajută să muncești sau să înveți, ci și unul care servește unei nevoi personale. Iată ce gadgeturi ți se potrivesc, în funcție de stilul tău de viață:

Profesioniștii

Oamenii pentru care viața profesională joacă un rol important sunt, de regulă, și cei care folosesc cele mai noi tehnologii când vine vorba de comunicare. Pentru ei comunicarea e foarte importantă, pentru că este o componentă esențială a vieții lor profesionale. Tocmai de aceea, un gadget foarte potrivit pentru aceștia este un smartwatch.

Cu ajutorul unui smartwatch, poți vedea în timp real ori de câte ori te contactează cineva, fără să fie nevoie să folosești telefonul. De la mesaje, la emailuri, notificări de pe social media sau apeluri, cu un smartwatch le poți filtra pe toate. În plus, acestea vin echipate și cu serie de aplicații foarte utile. Astfel, nu va mai trebui să-ți verifici telefonul ori de câte ori primești câte un mesaj sau un email; le vei putea citi direct pe ecranul ceasului.

Cei care fac sport

Cei care iubesc sportul au foarte multe de câștigat de pe urma noilor tehnologii. Foarte utilă pentru cei cărora le place să se mențină activi este brățara smart, care înregistrează o serie de date despre distanța parcursă și caloriile arse în timpul antrenamentelor, precum și date biometrice despre cel care o poartă. Acestea te motivează să faci exerciții în mod regulat și îți monitorizează și sănătatea. În plus, conform Medical News Today, cei care încep să folosească brățări sau pedometre inteligente vor continua să facă exerciții în mod regulat chiar și trei-patru ani mai târziu.

Cei care vor să se distreze

Gadgeturile pe care le folosim în mod activ spun foarte multe despre noi și stilul nostru de viață. Aparatele pe care le cumperi se schimbă de la an la an, în funcție de felul în care trăiești și de nevoile tale de zi cu zi. Însă nevoile tale profesionale nu sunt și nici nu trebuie să fie singurele care îți influențează decizia de cumpărare. Distracția joacă un rol important în viața de zi cu zi și nu trebuie neglijată.

Un gadget foarte potrivit pentru cei care pun preț pe relaxare și distracție e o consolă de jocuri portabilă. Cu o consolă portabilă, vei putea juca unele din cele mai bune jocuri de pe piață, oriunde te-ai afla. Acestea sunt foarte potrivite pentru momentele de plictiseală când stai la coadă sau aștepți pe cineva care întârzie și cu siguranță nu te vor dezamăgi nici în ceea ce privește grafica sau gameplay-ul, mai ales dacă le compari cu un telefon mobil.

Sursă foto: Shutterstock