Chiar dacă peisajul prin care te poartă pașii este unul divers, un singur lucru trebuie să rămână constant: arsenalul tău de gadgeturi și de obiecte folositoare, de care nu trebuie să te desparți.

Rămâi mereu pe drumul bun

Ce poate fi mai comod decât să ai toate indicațiile pentru un drum corect la îndemână, afișate foarte intuitiv și vizibile fără nici cel mai mic efort, chiar la încheietura mâinii? Un smartwatch cu GPS este un mini-computer care te însoțește la tot pasul și care, spre deosebire de telefonul mobil, nu depinde de semnalul rețelei GSM.

Mai mult, un smartwatch îți va da semne importante cu privire la starea ta de moment, datorită unor funcții precum măsurarea ritmului cardiac sau pedometru.

Pe lângă funcția de călăuză, pe cărările izolate dintre localitățile îndepărtate unde îți desfășori activitatea, un smartwatch îți va da notificări în legătură cu mesajele primite pe telefonul mobil.

Nu rămâne fără energie

Există multe scenarii sumbre la care te-ai putea gândi când vine vorba de a parcurge cărări izolate, între localități. Nu trebuie să mergi prea departe cu imaginația, este de ajuns să ca rezervele de energie ale telefonului mobil să ajungă la zero, pentru ca ziua ta să se transforme într-un mic haos.

Cea mai simplă cale de a sta departe de situațiile dificile constă în folosirea unor baterii externe, care îți mențin dispozitivul în funcțiune indiferent de situație. În funcție de capacitatea lor, acești acumulatori îți pot asigura mai multe încărcări succesive ale bateriei mobilului, fiind utili pe parcursul a mai multe zile.

Luminează-ți calea

Ai putea crede că o lanternă nu este capabilă să ascundă multe secrete în materie de tehnologie, dar, în epoca în care toate obiectele devin gadgeturi, nici ea nu putea scăpa. Dotate cu alarmă și cu termometru, aceste dispozitive se conectează la smartphone prin Bluetooth.

Unele dintre modelele disponibile pe piață îți oferă posibilitatea de a schimba tonul luminii, plimbând degetul pe o gamă cromatică formată din 16 milioane de culori, afișată pe display-ul telefonului mobil. Fiecare produs de acest gen vine la pachet cu aplicația sa pentru smartphone.

Ține pericolele la distanță

Pașii te-ar putea purta prin locuri frumoase, dar nu atât de sigure pe cât ar părea la prima vedere. În localitățile de munte, ploaia se stârnește din senin, dar dacă ai în rucsac o pelerină, care să te protejeze de apă, nu trebuie să-ți faci nicio grijă.

Dacă se întâmplă să treci prin locuri apropiate de stâne, întâlnirile cu câinii te-ar putea aduce în situații mai mult decât neplăcute. Este bine să porți un fluier cu frecvențe înalte, care ține câinii la distanță și care nu necesită un efort foarte mare.

Folosește uneltele potrivite

Este cunoscută de multă vreme utilitatea unui briceag multifuncțional, dar te-ai gândit ce pierzi dacă nu incluzi acest obiect în bagajul tău zilnic? Cea mai potrivită variantă, pentru utilizările cele mai frecvente, este cea a briceagului cu șase piese.

Vei avea, astfel, la purtător, lamă de cuțit, pilă, foarfece, tirbușon, desfăcător de conserve și de sticle. Vei putea să agăți briceagul la chei, la o carabină sau la un lanyard și îl vei avea la îndemână de fiecare dată când va trebui să faci mici operațiuni utile.

Fără să îți încarci excesiv geanta sau rucsacul, ai posibilitatea să îți faci ziua de muncă mai ușoară, dacă alegi atât gadgeturile potrivite, cât și obiectele cele mai utile. Estimează-ți bine nevoile și optează pentru cele mai inspirate soluții.

Credit foto: Shutterstock
 


Urmărește cele mai importante știri ale zilei, pe ProTV Plus: