În continuare, unul dintre marile avantaje ale unui utilizator Apple este ecosistemul construit cu mare atenție care permite o utilizare ușoară între toate dispozitivele.

Astfel, Apple Watch a ajuns să domine piața ceasurilor inteligente printre cei care dețin și un iPhone, însă acest lucru s-ar putea schimba.

Fossil a lansat în luna august a acestui an Gen 5, un nou ceas inteligent, care de această dată este extrem de compatibil și cu iPhone.

Dacă până la această generație ceasul de la Fossil era mai eficient în relația cu Android, de acum încolo un utilizator va putea da telefoane pe iPhone prin intermediul acestui ceas.

Fossil Gen 5 va funcționa extrem de similar cu Apple Watch, mai ales după ce aplicațiile pentru acest smartwatch vor fi lansate în toamnă. 

Bateria ceasului va permite utilizarea continuă pentru mai multe zile la rând, ceasul va veni în 6 culori, va avea un ecran de 1.28 inch AMOLED, o carcasă de 44mm lățime și 12mm grosime.

De asemenea, Gen 5 va avea 8 GB capacitate de stocare, 1GB RAM, NFC, un senzor pentru puls, GPS și speaker. Ceasul este rezistent la apă până la o adâncime de 30 de metri și va avea sistemul de operare de la Google, WearOS.

Prețul de plecare pentru acest ceas este de 295 de dolari.