Marea intrebare a utilizatorilor in ceea ce priveste primul smartwatch al celor de la Apple are legatura cu autonomia bateriei. Ei bine, raspunsul nu este unul bun. Cei de la 9to5Mac scriu ca Apple Watch nu sta bine la acest capitol, in ciuda faptului ca obiectivul Apple este de 19 ore de folosire, inclunzand insa si momentele in care display-ul este stins.

Conform testelor, Apple Watch se descarca dupa 2.5 ore de folosire continua a unor aplicatii ce intrebuinteaza procesorul, precum jocurile; 3.5 ore de folosire continua a aplicatiilor standard; 4 ore de folosire a aplicatilor de fitness in background. Asadar, hardware-ul initial nu se ridica la inaltimea asteptarilor.

Raportul celor de la 9to5Mac mai sustine ca echipa Apple Watch spera la numere mai mari si ca aceste rezultate au contribuit la amanarea lansarii de anul trecut pentru primavara acestui an.

Totusi, chiar daca Apple nu va reusi sa imbunatateasca autonomia bateriei pana la lansare, acest lucru probabil nu va afecta succesul in materie de vanzari al produsului. Unul dintre motive este faptul ca smartwatch-ul este menit sa fie folosit ocazional, astfel ca autonomia va fi mai mare decat la teste.

Un alt motiv pentru care Apple nu este ingrijorata de succesul smartwatch-ului din cauza bateriei este pentru ca asteptarile utilizatorilor nu sunt exagerate - acestia se asteapta deja ca si acest gadget sa fie incarcat zilnic. Apple va incerca sa imbunatateasca acest aspect pentru urmatoarele generatii de iWatch, iar acest prim smartwatch al companiei le va oferi utilizatorilor si o idee la ce sa se astepte.

Un alt aspect care nu trebuie uitat - originalul iPhone promitea numai 5 ore de "convorbiri, video si internet", infim in comparatie cu telefoanele existente in acel moment. Si telefonul a fost un succes imens.