În cadrul evenimentului, CEO-ul companiei, Yu Chengdong, a vorbit despre nou lansata serie Mate 30. Acesta a dezvăluit că stocurile pentru aceste modele se diminuează pe zi ce trece și că precomenzile sunt de șase ori mai multe decât în cazul seriei P30. 

Conform Gizchina, acesta a mai spus că, în doar trei ore, volumul precomenzilor pentru Mate 30 și Mate 30 Pro a depășit un milion de unități, Huawei având un target de livrări de 20 de milioane de bucăți. 

Reprezentanții Huawei Mall au transmis că vânzările pentru seria Mate 30 au depășit 70 de milioane de dolari într-un singur minut, iar toate aceste detalii demonstrează popularitatea modelelor, cel puțin în China.

 Gigantul chinez e încrezător că livrările de smartphone-uri se vor îmbunătăți, în ciuda „războiului comercial” cu SUA, deși recunoaște efectele acestei măsuri. Recent, compania a arătat și că, din punctul lor de vedere, livrările ar fi depășit 300 de milioane de unități, dacă nu ar fi apărut această situație tensionată în raport cu Statele Unite.