Ca rezultat, mai multe sisteme din locuință pot fi utilizate fără ca tu să fii acolo. Atât timp cât ai cu tine telefonul conectat la internet, poți păstra controlul de oriunde ai fi.

Atunci când alegi să folosești sisteme pentru o casă inteligentă, ai mai multe avantaje. De la confort, la eficiență și siguranță, tehnologiile care îți permit controlul casei de la distanță au deja o serie de beneficii.

1. Controlează lumina de la distanță

Poate fi mai util decât crezi să controlezi luminile din casă atunci când ești plecat. În primul rând, nu mai trebuie să te îngrijorezi că ai uitat luminile aprinse: poți remedia acest aspect imediat, de oriunde. În al doilea rând, poți aprinde ocazional lumina când ești plecat în concediu, astfel încât locuința ta să nu devină atractivă pentru hoți.

Totodată, o astfel de tehnologie are și un timer avansat, pe care îl poți programa să stingă sau aprindă luminile din casă la o anumită oră. Atunci când alegi un sistem de automatizare al luminii, un aspect esențial este compatibilitatea. Spre exemplu, Philips HUE kit de bază se conectează atât cu aplicația pentru iOS, cât și pentru Android, și poate funcționa cu Amazon Alexa, Google Assistant și Apple Homekit.

2. Controlează temperatura de la distanță

Tehnologiile care îți permit controlarea temperaturii de la distanță reprezintă un avans important pentru confortul tău. Atât centrala cu termostat inteligent, cât și aparatul de aer condiționat smart pot fi controlate de pe smartphone. Atunci când pleci în vacanță, poți scădea temperatura pentru eficiență energetică și facturi mai mici.

Când ești pe drumul de întoarcere, poți porni centrala, astfel încât să fie deja cald și bine când ai ajuns acasă. La fel de util poate fi și un aparat de aer condiționat smart. Nu mai trebuie să aștepți să scadă temperatura în fiecare zi după muncă. Poți porni aparatul de pe drum, fie că ești în mașină, metrou sau autobuz.

3. Controlează securitatea casei de la distanță

Camerele de securitate au devenit mai accesibile decât niciodată. Cele care se conectează la smartphone îți trimit imagini direct pe aplicația dedicată, fără a mai fi nevoie de aparate voluminoase (ecrane, tehnică de înregistrare și cabluri). Astfel, fie că ești la locul de muncă sau într-o vacanță, poți vedea imagini în timp real cu locuința ta.

În funcție de camerele alese, poți monitoriza interiorul și exteriorul casei. Acest lucru e util într-o diversitate mare de situații. Spre exemplu, în caz că apare o urgență, o poți observa rapid pe smartphone și poți contacta autoritățile, fie că e vorba de poliție sau pompieri.

4. Controlează curățenia podelelor de la distanță

Un aspirator robot este util deoarece îți economisește timpul petrecut aspirând, iar acesta nu e singurul său avantaj. Deoarece se controlează prin smartphone, nici măcar nu trebuie să fii prezent când acesta îți aspiră covoarele și pardoselile. Nu ai ajuns acasă de la cumpărături, iar musafirii ajung în curând? Poți porni aspiratorul robot de la distanță, ca să nu faci o impresie neplăcută invitaților.

5. Controlează cuptorul de la distanță

În mod normal, nu ar trebui să îți părăsești casa atunci când ai cuptorul pornit, nici măcar pentru 5-10 minute. Acesta e un risc atât pentru siguranța ta și a bunurilor tale, în caz de un accident, cât și pentru mâncare, ce s-ar putea arde. Un model nou de cuptor inteligent îți permite să îl controlezi de la distanță, fără să îți faci griji de astfel de aspecte.

Îl poți opri și porni oricând dorești de pe aplicație. În plus, acest model de cuptor inteligent are încorporată o cameră foto-video, care îți poate arăta mâncarea ta în timp real, potrivit BT.com.

Sursă foto: Shutterstock