Nu, nu este un incarcator. Este un device pentru spion deghizat sub forma unui incarcator, capabil sa inregistreze tot ceea ce scrii pe tastatura wireless de la calculator si sa trimita totul prin sms celui care l-a programat!

Mai mult, continua sa functioneze si dupa ce a fost scos din priza! Doar se preface ca a fost inchis!

Aceasta cutie pentru spionaj a fost construita de catre Samy Kamkar, cunoscut in urma cu mai multi ani pentru un vierme care a provocat daune pe MySpace. Numele gadgetului inventat este KeySweeper.

Totusi, exista si o veste buna - acest gadget afecteaza numai anumite tastaturi wireless, si anume cele construite de catre Microsoft. Intr-un comunicat oficial, Microsoft a anuntat ca afecteaza tastaturile de 2.4Hz lansate inainte de iulie 2011.

Ce face mai exact gadgetul?
- inregistreaza tastele apasate
- detecteaza anumite cuvinte cheie, precum .com ceea ce inseamna ca persoana respectiva a intrat pe internet, inregistreaza urmatoarele date precum username-ul si parola si le trimite prin SMS celui care a plantat device-ul
- isi creaza o mica baza de date ce poate fi extrasa fie prin USB, fie printr-un al doilea KeySweeper.
- cand este bagat in priza, incepe sa se incarce
- cand e scos de cineva care suspecteaza device-ul, pare sa se inchida insa trece de fapt pe baterie si trimite in continuare text.

In ziua de astazi insa majoritatea producatorilor de tastaturi wireless folosesc metode de criptare. Kamkar spune ca fiecare unitate costa intre 10 si 80 de dolari pentru a fi construita, depinzand de functiile dorite. De exemplu, renuntarea la SMS, scade costul cu aprox 45 de dolari.

"Voiam sa mentionez - desi Microsoft sustine ca numai tastaturile produse inainte de 2011 sunt afectate, acestea sunt in continuare produse si vandute, chiar si de pe site-ul oficial sau de la retaileri. Luna trecuta am cumparat una vulnerabila si data de langa numarul de serie era 07/2014" le-a spus Kamkar celor de la Tech Crunch.