Sistem de supraveghere și alarmă

Dacă stai la casă, ca să îți păstrezi bunurile de valoare și pe cei dragi în siguranță, ideal ar fi să îți instalezi sisteme de securitate performante. De exemplu, ai nevoie de camere de supraveghere, atât în interiorul, cât și în exteriorul locuinței. Astfel, îți vei lua măsuri de precauție, care vor descuraja hoții. De asemenea, te-ar ajuta și un sistem de alarmă, în cazul în care răufăcătorii ar încerca să pătrundă pe proprietatea ta. În plus, asigură-te că ai o ușă metalică ranforsată, pentru măsuri de siguranță suplimentare.

Un sistem de iluminat inteligent și eficient

Mai precis, dacă te-ai săturat să apeși mereu întrerupătorul pentru a aprinde sau stinge lumina, poți opta, pentru interiorul casei, pentru becuri smart. Marele său avantaj este că poate fi controlat de la distanță, cu ajutorul unei aplicații mobile, care va seta intensitatea și culoarea luminii. Iar pentru iluminatul exterior, poți apela la proiectoare LED cu detector de mișcare. Pe lângă iluminat, acestea îți asigură și siguranța de care ai nevoie pe timp de noapte, mai ales în sezonul rece. Practic, în momentul în care te afli în proximitatea acestui proiector, el detectează mișcare și se aprinde. Iar pe lângă siguranța pe care ți-o oferă, este și foarte eficient, pentru că are un consum redus de energie.

Un sistem de încălzire eficient

Ca să faci economie la facturi și să ai parte de căldură în toată casa, ai nevoie de un sistem de încălzire eficient. De exemplu, poți instala o centrală termică alături de un termostat, ca să îți seteze temperatura ideală, fără să facă risipă de energie. Alte variante pe care să le iei în considerare sunt sistemele de încălzire cu panouri radiante, prin pardoseală sau de încălzire solară. Totuși, înainte de a lua această decizie, verifică foarte bine caracteristicile pe care le are locuința ta. Nu uita că, pe lângă un astfel de sistem, e recomandat să îți termoizolezi casa, pentru a evita pierderile de căldură.

Gadget-uri, electronice și electrocasnice

Astfel de dispozitive te vor ajuta să câștigi timp și îți vor spori confortul. De exemplu, îți poți achiziționa o mașină de spălat cu uscător încorporat, pentru a nu mai aștepta să ți se usuce hainele, atunci când ai nevoie de ele în timp util. Mai mult, cum la casă ai un număr mare de camere, ar fi util un robot de aspirare, care să facă treaba în locul tău, în loc să folosești un aspirator clasic. De asemenea, ți-ar prinde bine și o mașină de spălat vase, ca să renunți la spălatul manual. Pe de altă parte, dacă vrei să faci un grătar în curte și vrei să asculți muzică, pentru o atmosferă aparte poți apela la o boxă portabilă.

Dacă stai la casă și îți dorești să ai parte de confort, dar și să rămâi în siguranță, trebuie să faci anumite investiții. Înainte să iei orice decizie, analizează-ți foarte bine locuința și, dacă e nevoie, apelează la sfaturile specialiștilor. Trebuie să îți dai seama care sunt nevoile tale cu adevărat. Dacă ai nevoie de un televizor mai mare, de un robot de aspirare, de proiectoare led, de un garaj încăpător, de alt sistem de încălzire sau de alte dispozitive și accesorii. Stabilește-ți un buget și începe transformarea locuinței.

Sursă foto: pexels.com