Funcția de realizare a unui EKG (electrocardiogramă) este extrem de importantă, mai ales acum, când poate fi implementată pe un ceas inteligent și nu mai ai nevoie de o programare la medic.

Aprobată de către FDA-ul american (Food and Drug Administration), această funcție care și-a făcut apariția în premieră pe un Apple Watch a fost prezentată ca un tool extrem de util care îți poate salva viața. Iar unele mărturii confirmă acest lucru.

Marea problemă a acestui ceas, așa cum putem spune despre orice device lansat de Apple, a fost prețul. Mai exact, Apple Watch 4 a fost lansat pe piață de la un preț de pornire de 399 de dolari. Iar acest lucru nu poate fi ușor ignorat.

La CES 2019, producătorul Withings a simplificat lucrurile, păstrând doar ce e important în modelul Withings Move ECG.

Acesta este un smartwatch hibrid care, la fel ca Apple Watch 4, poate realiza o electrocardiogramă, are aprobare de la FDA, însă costă numai 129,95 de dolari, adică de aproape trei ori mai puțin decât produsul Apple.

Nu te lăsa păcălit de interfața ceasului de tip analog, pentru că în spate se află un dispozitiv cu adevărat inteligent, care îți calculează caloriile arse, numărul de pași făcuți într-o zi și îți măsoară toate tipurile de activități, chiar și somnul.