Din fericire, există numeroase produse special concepute pentru a garanta securitatea locuinței tale, împiedicând hoții să intre. Află cum poți să-ți protejezi locuința de hoți, prin intermediul celor mai utile echipamente de protecție și securitate, din articolul de mai jos!

Alege yale electromagnetice

Dacă nu vrei să folosești cheile obișnuite, o soluție utilă pentru tine poate fi yala electromagnetică. Yalele electromagnetice reprezintă un tip de încuietori inteligente, care pot fi folosite prin numeroase combinații de coduri, de aceea nu va trebui să-ți faci griji că ai uitat cheile! Tot ce trebuie să faci ține de introducerea codului și deschiderea ușilor, unele yale având avantajul de a putea fi deblocate chiar de pe telefon. Te poți bucura de o astfel de achiziție, pentru a te feri de eventualele neplăceri, astfel încât să eviți spargerea locuinței atunci când nu ești acasă. Yala electromagnetica îți asigură închiderea ușii locuinței pentru a bloca și a debloca accesul, la comanda electrică primită de la panoul interfonului audio sau video. Pe majoritatea yalelor, vei găsi un buton mecanic, care îți permite accesul în condiții de urgență și un buton electric, care permite deblocarea cu temporizare.

Instalează un sistem de automatizare

Din nefericire, cele mai multe spargeri au loc prin accesarea porților și a garajului, în special dacă acestea se regăsesc la stradă și sunt legate de intrările în casă. Sistemul de automatizare te poate ajuta la prevenirea spargerilor, deoarece vei fi notificat pe telefon în momentul în care ușile sunt forțate, astfel încât să acționezi rapid.

Optează pentru camere de supraveghere

Una dintre cele mai populare idei pentru securitatea locuinței este reprezentată de instalarea camerelor de supraveghere. Acest sistem de securitate îți aduce beneficiul de a vedea de la distanță atât interiorul, cât și exteriorul casei. Astfel, dacă cineva intră în locuință, vei fi notificat imediat de către aplicația instalată pe telefon și vei putea să vezi de pe camerele de supraveghere ce s-a întâmplat. În plus, dacă ai instalat senzori pe ușă sau pe fereastră, vei putea să detectezi orice mișcare sau intrare prin efracție, atunci când nu ești acasă.

Cumpără camere cu detector de mișcare

Una dintre tehnologiile noi de securizare a locuinței include camerele cu detector de mișcare, ce pot fi montate în vizor, pentru a vedea cine este în fața ușii. Soneriile inteligente îți permit să accesezi camera direct de pe aplicația din telefon, fiind notificat de fiecare dată când o persoană se află la ușă, pentru a decide dacă îi dai sau nu voie să între în locuință.

Nu evita lămpile de iluminat cu senzor

Iluminarea casei de la distanță reprezintă o soluție ideală pe care o poți folosi atunci când ești plecat, pentru a da impresia că nu ai părăsit locuința. Cu ajutorul acestui sistem de acces de la distanță, ai ocazia să luminezi întreaga locuință sau doar anumite zone ale casei, atât în interior, cât și în exterior. Dacă observi pe camerele de supraveghere că o persoană nedorită a intrat pe proprietatea ta, poți porni lămpile de iluminat cu senzor, astfel încât aceasta să creadă că te afli în locuință. Șansele de a-ți proteja casa, în acest fel, cresc simțitor.

Tu cum alegi să-ți protejezi locuința de hoți? Care ți se pare cea mai utilă soluție pentru securitatea casei?