Pe măsură ce tehnologia avansează, se schimbă rapid structura caselor noastre, dar și felul în care construim și folosim lucrurile care ne înconjoară.  

Oamenii devin din ce în ce mai conștienți de efectele pe care le au asupra mediului înconjurător, iar odată cu această realitate apar și idei care ne ajută să conturăm un viitor smart, în care să ne asumăm responsabilitatea pentru îngrijirea planetei noastre.

Citește și Televizoarele, vedetele programului „Rabla pentru electrocasnice”. Ce modele s-au vândut cel mai bine

Câțiva experți care promovează Smart Energy GB, o campanie pentru a reduce poluarea din Marea Britanie, au împărtășit viziunea lor despre casele inteligente care vor deveni din ce în ce mai comune. Toalete smart, sufragerii care își schimbă culoarea, textura și forma prin comandă vocală și bucătării „vii”, cu fructe și legume hidroponice, toate vor deveni obișnuință într-un viitor nu foarte îndepărtat. În plus, așternuturile high-tech îți vor oferi siguranța că temperatura corpului în timpul nopții este una confortabilă, indiferent de vremea de afară. 

Mai mult, mobila care își schimbă forma se va putea adapta oricărei camere, indiferent de spațiul disponibil și de locul în care vrei să o instalezi. Astfel, cercetătorii îi încurajează pe toți să utilizeze energie regenerabilă și aparatură care să eficientizeze consumul curent, mai ales că studiile realizate în Marea Britanie au dovedit că 83% dintre cetățeni ar fi interesați de tehnologiile care să le permită să locuiască într-o casă „mai verde”.

Cu ajutorul Smart E-Home vom putea să realizăm o redecorare completă fără să cumpărăm noi piese de mobilier. În schimb, vom folosi realitatea augmentată și mobila smart făcută din materiale reconfigurabile. Casele noastre vor utiliza energie regenerabilă, lucru care ne va face viețile mult mai ușoare”, a precizat unul dintre cercetători, citat de Daily Mail.

Sursa foto: Daily Mail / H K Strategies – SWNS.COM