Datele obținute de gadgeturile inteligente care au integrat un asistent virtual pot oferi detalii despre cum decurge o relație de cuplu.

Aparatele pot înregistra conversații intime și pot afla unde se află o anumită persoană. În acest fel, aceste dispozitive pot spiona o persoană și pot afla inclusiv dacă are o relație extraconjugală.

Cu ajutorul unor senzorii, asistenții virtuali pot arăta când anume a plecat o persoană dintr-o clădire sau dacă într-o încăpere se află mai multe persoane.

Problema este că aceste informații delicate pot fi folosite pentru cercetare, dar pot fi și păstrate în Cloud sau chiar vândute unor companii partenere.

Avertismentul vine de la expertul în analiza datelor Ashwin Machanavajjhala, care precizează că oamenii nu-și dau seama de pericolul pe care îl pot reprezenta aceste gadgeturi inteligente folosite în locuință.

În această categorie intră asistenții virtuali, dar și becurile inteligente, televizoarele smart și dispozitivele dotate cu diferiți senzori. Din păcate, deocamdată companiile care produc aceste dispozitive nu au o politică foarte clară legată de confidențialitatea datelor pe care le colectează.

În replică, un purtător de cuvând de la Amazon a declarat că dispozitivele Echo, care funcționează cu asistentul virtual Alexa, înregistrează conversațiile numai după ce primesc un cuvând de activare și se pot închide la comandă. În plus, utilizatorii pot șterge înregistrările audio, prin intermediul aplicației Alexa App.


Urmărește cele mai importante știri, pe ProTv Plus: