In ultima zi inainte ca presedintele Barack Obama sa plece de la Casa Alba, New York Times si AP anunta ca Donald Trump a renuntat la telefonul cu Android. Device-ul (conform presei din SUA era un telefon Galaxy) a fost inlocuit cu unul despre care sursele New York Times spun ca este "sigur, criptat, aprobat de catre Serviciile Secrete si cu un numar pe care putine persoane il au".

Cand Obama a preluat functia in 2009 a incercat sa-si pastreze smartphone-ul BlackBerry - a fost facut insa un compromis, fiind permis sa pastreze telefonul insa comunicatia si capacitatea telefonului a fost limitata. A facut un upgrade pana la urma la un smartphone care nu putea insa sa sune pe nimeni, sa instaleze aplicatii, sa faca poze sau sa memoreze melodii.

Cei de la AP scriu ca telefonul ales atunci de Obama a fost un iPhone capabil sa trimita si sa primeasca mailuri de la un numar limitat de persoane, sa intre pe site-uri pentru citirea stirilor. Obama avea un alt telefon pentru Twitter, unul dintre singurele capabile sa acceseze contul Presedintelui, si rar apasa el insusi butonul de trimitere.

Din motive de securitate - este vorba pana la urma de persoana ca controleaza codurile nucleare - accesul la presedinte este limitat si teama de un atac al hackerilor a dus la restrictii importante ale device-urilor disponibile. Ramane de vazut cum noua administratie va controla comunicarea in interiorul bulei, insa nu va fi deloc usor, scrie Engadget. In ceea ce il priveste pe Obama, una dintre primele opriri dupa ziua de astazi are sanse mari sa fie un magazin de telefoane.