Astfel, ți-ar trebui, de exemplu, o dronă de supraveghere complet autonomă care să se deplaseze prin casă? În acest moment, cu toții am tinde să răspundem că nu, mai ales că ne aflăm în propriile locuințe mai mult timp decât oricând.

Totuși, cu mai bine de un an în urmă, cineva de la Amazon a scris un comunicat de presă pregătit pentru lansarea unei drone cu mai multe camere încorporate care zboară dintr-o cameră în alta, înregistrând tot ce se întâmplă.

Drona a fost anunțată recent într-un eveniment Amazon dedicat de obicei produselor Echo, update-urilor Alexa și diverselor „ciudățenii” tehnologice, precum cuptorul cu microunde vorbitor. De data aceasta, vedeta a fost drona Ring Always Home Cam care costă 249 de dolari și ar putea ajunge la cumpărători către finalul anului.

Ideea acestui produs a fost ca el să se adreseze oamenilor care nu au camere de supraveghere constant în fiecare cameră, fie din motive care țin de intimitate, fie pentru că nu au o sursă de curent la locul potrivit sau pentru că, pur și simplu, nu își pot permite una pentru fiecare încăpere, au spus reprezentanții companiei.

Astfel, atunci când este detectat orice semn de neliniște în casă, drona va zbura în zona din care provine sunetul sau mișcarea pentru a vedea dacă este un intrus sau un animal.

În acest moment, însă, nu e foarte clar ce limite poate păstra drona sau cum ar putea fi împiedicată folosirea ei în scopuri negative, pentru încălcarea intimității sau pentru spionarea cetățenilor.

O dronă de supraveghere care să zboare prin casă este ceva ce acum 30 de ani abia ne puteam imagina. Dar iată că ea a devenit realitate și, probabil, așa se va întâmpla și cu visurile care acum ne par de neatins. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: