Ca să ofere garanţii utilizatorilor privind protecţia datelor, Facebook a precizat că dispozitivul este prevăzut cu un capac care poate acoperi obiectivul, iar camera şi microfonul pot fi dezactivate printr-o singură atingere.

Compania, care s-a aflat în centrul mai multor incidente referitoare la protecţia datelor personale anul acesta, a comunicat şi detaliile referitoare la setările de securitate ale dispozitivului Portal:

"Facebook nu ascultă, nu vizionează şi nu stochează apelurile video în dispozitivul Portal. Conversaţiile rămân între tine şi persoanele pe care le suni. În plus, apelurile video efectuate prin intermediul Portal sunt criptate, aşa că discuţiile tale sunt mereu în siguranţă", a precizat compania într-un articol de blog care anunţă lansarea.

Gigantul IT a confirmat luna trecută că a fost victima unei breşe de securitate care a afectat 50 de milioane de utilizatori, incident anchetat de Irish Data Protection Commission, autoritatea care monitorizează activitatea Facebook în Uniunea Europeană.

Comercializat într-o primă etapă în Statele Unite începând cu luna noiembrie, Portal este disponibil în varianta de 10 inch sau 15 inch, în versiunea Portal+.

Dispozitivul include o cameră inteligentă şi o tehnologie avansată de sunet care, cu ajutorul inteligenţei artificiale, focalizează automat, astfel încât participanţii la convorbire să rămână în cadru, iar zgomotul de fundal să fie minimizat.

Prețul este de 199 dolari pentru versiunea standard, respectiv 349 dolari pentru Portal+.

Sursa: Agerpres