Acesta va avea un display cu două camere care pot fi detașate de pe dispozitiv și astfel ai putea face fotografii și clipuri care ar putea fi partajate în suita de aplicații Facebook. Ceasul ar avea o cameră pe ecranu - pentru apeluri video, iar alta Full HD cu auto-focus ar fi amplasată pe spate și ar putea fi folosită pentru a face poze sau clipuri video, odată ce este desprinsă de corpul ceasului.

Ideea este aceea de a-i încuraja pe proprietarii ceasului să-l folosească în toate modurile în care smartphone-urile sunt folosite acum. Face parte din planul CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg, acela de a construi dispozitive pe care Apple sau Google nu le fac, cei doi jucători din industrie care controlează în mare măsură capacitatea Facebook de a ajunge la oameni.

Dispozitivul este prima încercare a Facebook de a lansa hardware pentru încheietura mâinii, deschizând o altă zonă de concurență cu Apple, într-un moment în care cei doi giganți tehnologici sunt deja în conflict pe alte fronturi. Apple s-a poziționat agresiv ca un protector al confidențialității prin limitarea tipurilor de date pe care aplicațiile precum Facebook le pot colecta, în timp ce Facebook a fost de ani buni asediat de scandaluri în ceea ce privește gestionarea datelor utilizatorilor. Această dinamică ar putea fi o problemă pentru Facebook în a convinge oamenii să cumpere viitorul său produs, mai ales că intenționează să poziționeze ceasul ca un dispozitiv de fitness cu un monitor de ritm cardiac.

Facebook lucrează cu operatorii telecom pentru a oferi conectivitate LTE ceasului, ceea ce înseamnă că nu va trebui să fie asociat cu un telefon pentru a funcționa.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: