Cei de la Fortune scriu ca Facebook lucreaza la o aplicatie stand-alone care ar avea suport pentru clipuri la 360 de grade, permitand utilizatorilor sa isi schimbe perspectiva printr-o simpla miscare a telefonului.

Aplicatia ar urma sa fie disponibila atat pentru iOS, cat si pentru Android, conform celor de la Wall Street Journal. Aceasta aplicatie este inceputul aducerii realitatii virtuale pe telefon, fara a fi nevoie de o casca pentru VR. Avand in vedere ca Facebook a cumparat anul trecut Oculus VR pentru 2 miliarde de dolari, nu este vreo surpriza acest plan al Facebook-ului.

Oculus va lansa prima versiune pentru consumatori a cascai Oculus Rift la inceputul anului viitor, precomenzile incepand din acest an. CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, a declarat ca realitatea virtuala va fi urmatoarea platforma de comunicare omniprezenta.

"Intr-o zi credem ca realitatea augmentata va fi parte din viata zilnica a milioane de oameni" a spus Zuckerberg dupa ce Facebook a cumparat Oculus. In martie anul acesta, Zuckerberg a anuntat ca News Feed-ul va avea suport nativ pentru clipurile de 360 de grade.