Japonezii de la NEC au unit smartwatch-urile si ochelarii pentru realitate augmentata pentru a crea unul din gadgeturile care au intr-adevar o aplicatie utila. Am vazut pana acum asta in filmele SF, dar sistemul ARmKeypad e cat se poate de real.

NEC a realizat astfel sistemul care permite oricui sa isi foloseasca bratul pe post de tastatura virtuala. Japonezii spun ca acesta functioneaza ca un hands-free care il elibereaza pe utilizatorul sistemului de nevoia de a folosi o tastatura, dar ii da totodata posiblitatea de a scrie totusi foarte usor, folosindu-si mainile.

ARmKeypad s-ar putea dovedi mai util astfel decat comenzile vocale, in momentul de fata, daca stam sa ne gandim ca in anumite medii cu nivel ridicat de zgomot, acestea nu opereaza deloc optim, sau daca ne gandim ca limbi precum romana beneficiaza de un suport mai redus.

Cei de la NEC i-au gasit deja aplicatii in domeniul medical, al productiei si chiar al securitatii. Dispozitivul foloseste un ceas inteligent, in tandem cu ochelari capabili sa redea imagini de realitate augmentata. ARmKeypad va fi prezentat oficial la Tokyo, saptamana viitoare, urmand ca NEC sa lanseze o versiune comerciala anul viitor.