De la rucsacul cu sistem de semnalizare atasat, pana la manusile cu sageti luminoase, cele mai noi gadgeturi pentru cei care ies la plimbare pe doua roti au fost testate de jurnalistii britanici de la BBC.

Rucsacul cu sistem de semnalizare are atasata o sageata luminoasa, care este activata la o apasare de buton si le spune soferilor daca intentionezi sa virezi la stanga ori la dreapta. Mai de incredere par, insa, manusile dotate la randul lor cu un sistem luminos de semnalizare.

Lara Lewington, corespondent BBC: "Ideea este sa iti tii bratul intins, inspre directia in care vrei sa mergi si imediat ce iti atingi aratatorul cu degetul mare, sageata se aprinde."

"Sunt usor de folosit. Insa, daca soferii nu se uita la tine, nu au niciun rost."- spun biciclistii.

Pentru astfel de situatii a fost dezvoltat un dispozitiv de tip radar, care ii spune biciclistului ce se intampla cu pana la 140 de metri in spatele lui. Daca un vehicul se apropie in viteza, soferul primeste semnale luminoase, ca sa stie ca are in fata un biciclist. Un ecran montat pe ghidon se aprinde si il avertizeaza pe biciclist de un potential pericol.

Iar cu dispozitivul inteligent antifurt, bicicleta este in siguranta. O aplicatie pe care o poti instala pe telefonul mobil te anunta daca cineva incearca sa forteze incuietoarea.

O solutie exista si pentru biciclisti care cu greu pot lasa telefonul din mana si raman fara baterie. Un dispozitiv, atasat de una din roti, transfera energia rezultata din pedalat direct in acumulatorul telefonului.