Industria de tehnologie se apropie tot mai mult de cea de fashion, lucru confirmat si la Romanian Design Week, unde sunt active companii precum Lenovo si Intel. Cele doua au invitat specialisti romani in domeniul modei sa alcatuiasca o expozitie in care sa prezinte amintiri, povesti si legende, intr-un proiect de digitizare a istoriei fashion a tarii noastre.

Printre curatori este si designerul Ana Morodan. Alaturi de ea, vorbesc despre momentele importante ale modei romanesti opt bloggeri de fashion. Ca suport, ei folosesc laptopurile Lenovo Yoga Pro 3, cu procesoare Intel Core M, singurul model din lume care poate fi folosit in patru moduri.

"Daca pana acum tehnologia insemna performanta, acum tehnologie egal frumusete", a declarat Manuela Ciugudean Toma, Marketing & PR Manager, Central Eastern Europe. Tot mai multe companii din domeniul tehnologiei au angajati specialist in design si moda, in incercarea de a crea produse care sa devina o parte cat mai puternica din viata consumatorilor. Tendinta se simte cel mai mult pe wearables, spune ea.

Ceasul Moto 360 va fi disponibil in Romania "in viitorul apropiat"

Pentru acest an, Lenovo isi propune o cota de piata de 10 la suta pe segmentul smartphone-urilor, si una de 15 la suta la tablete. Piata acestora din urma, spune Aurel Netin, Contry General Manager Lenovo Romania, va avea o usoara scadere in acest an pentru ca "au realizat consumatorii la ce se folosesc tabletele".

Lenovo inca lucreaza la integrarea companiei Motorola, cumparata de la Google cu 3 miliarde de dolari in urma cu mai bine de un an. "In viitorul apropiat, [ceasul inteligent Moto 360] va fi disponibil si in Romania", spune Netin.

Directorul Lenovo Romania sustine ca startupurile care creeaza produse hardware inovatoare sau aplicatii in domenii precum cloud si Internet of Things pot primi finantare din partea companiei. Proiectul este unul global, dar deocamdata niciun startup de la noi din tara nu a primit fonduri.