Acea superputere, demnă de filmele SF, ar fi un super-simț al auzului. Divizia pentru experimente a Alphabet, compania mamă a Google, numită X lab, lucrează la un dispozitiv cu care oamenii ar auzi mult mai bine.

Membrii echipei care au vorbit cu presa în mod anonim, spun că în prezent încearcă să afle cum să izoleze vocile oamenilor într-o cameră aglomerată sau să faciliteze concentrarea asupra unei persoane atunci când conversațiile care se suprapun au loc în jurul tău.

Au încercat mai multe dispozitive, inclusiv dispozitive care acopereau întreaga ureche și altele care intrau în ureche. Aceste dispozitive au fost mari, deoarece echipa încorporează o mulțime de microfoane, dar versiunile mai noi sunt mai mici. Mai mulți oameni din companii de tehnologie auditivă s-au alăturat echipei, inclusiv talente de la Starkey Hearing Technologies și Eargo.

Obiectivele echipei Wolverine se aliniază cel mai mult cu cel al Whisper, o companie care a reușit să izoleze sunetele printr-un „motor de separare a sunetului”, care se adaptează la mediul înconjurător al purtătorilor. Aceasta sugerează că obiectivul Google nu este crearea unui dispozitiv pe care toată lumea și l-ar dori, ci mai degrabă crearea unui aparat auditiv îmbunătățit.

Echipa Alphabet nu se concentrează pe un singur dispozitiv sau scenariu de utilizare. Echipa caută să construiască o afacere de succes cu mai multe dispozitive și modele.

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: