Spre deosebire de multele ocazii în care s-a mai vehiculat această informație, de data aceasta dispozitivul ar urma să ajungă pe piață cu adevărat și să fie vândut în țările în care Google comercializează și telefoane Pixel. Gadgetul ar avea acum numele de cod „Rohan”, iar directorii le-au spus angajaților că plănuiesc o lansare pentru anul viitor.

Ceasul ar urma să ruleze Wear OS 3, pentru a arăta implementarea celei mai recente versiuni de software pentru smartwatch-uri dezvoltat de Google, în forma ei pură, fără nicio altă interfață. Dispozitivul va fi rotund, fără margini, va putea să monitorizeze funcții legate de sănătate și metrice de fitness, iar compania a accelerat dezvoltarea sa anul acesta, lăsându-i inclusiv pe angajați să-l testeze și să ofere feedback.

Cât despre denumirea în care ceasul inteligent va apărea pe piață, e posibil ca aceasta să nu fie chiar Pixel Watch, dar ceea ce este clar e că proiectul Rohan nu va fi un dispozitiv Fitbit. Google a cumpărat Fitbit anul trecut, iar compania a precizat că va ajunge să realizeze smartwatch-uri cu Wear OS, dar încă nu s-a concretizat nimic în acest sens.

Ca detalii suplimentare, aflăm că Rohan are funcționalități de monitorizare a ritmului cardiac, de contorizare a pașilor realizați într-o zi, iar informațiile arată că, în forma sa actuală, va necesita încărcare zilnică. Unul dintre angajații care ar fi testat dispozitivul spune că încărcarea e destul de lentă.

Cel mai devreme, lansarea ar putea avea loc primăvara viitoare, dar doar dacă ultima rundă de testare se dovedește a fi un succes. Rohan ar urma să concureze cu Apple Watch, iar la nivel de preț ar putea ajunge undeva la 349 de dolari. 

__________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: