HTC planuia sa-si extinda activitatea si pe piata de wearables. Primul produs al taiwaanezilor urma sa fie bratara fitness numita Grip, care ar fi trebuie sa se lanseze anul acesta. Intre timp, proiectul a fost amanat.

Motivul oficial e ca HTC a decis sa alinieze bratara Grip cu intregul portofoliu de gadgeturi pentru fitness si sanatate care urmeaza sa fie lansat ulterior. Cuvintele nu spun mare lucru, mai ales ca bratara fusese deja anuntata si la MWC Barcelona 2015. Compania pare sa lase de inteles ca in urma testelor, feedbackul primit a fost negativ, astfel incat nu se justifica o lansare in stadiul actual de dezvoltare. Motivul mult mai apropiat de realitate pare sa fie legat de rezultatele financiare dezamagitoare anuntate de curand.

Bratara fusese realizata in aprteneriat cu Under Armour si are un display P-OLED, receptor GPS s bluetooth, astfel incat sa le permita utilizatorilor sa o foloseasca independent de smartphone. Cu toate ca aspectul era atragator, HTC Grip nu avea functii cu mult diferite fata de ce ofera concurenta.