Cele mai noi informații descoperite într-un benchmark ce a fost publicat online de leak-erul Rogame, arată că producătorul testează un PC construit în jurul unui procesor AMD Ryzen 4000 APU. Detaliile arată că Huawei lucrează, deci, la un calculator cu Windows 10, iar rezultatul final ar putea fi un dispozitiv foarte compact și foarte performant.

Date fiind specificațiile din acest moment, produsul va fi destinat, cel mai probabil, pieței de business, dar în cazul în care Huawei chiar ia în serios posibilitatea de a ataca piața de PC-uri, ar trebui să ne așteptăm la o gamă variată de astfel de produse.

Deocamdată, informațiile rămân la nivel de speculație, dar cu siguranță mișcarea ar fi una de perspectivă, permițând Huawei să se extindă pe o nouă piață foarte ofertantă.

Procesoarele AMD „Renoir” Ryzen 4000 sunt extrem de așteptate, deoarece oferă un upgrade semnificativ, comparativ cu generația anterioară. Ryzen 5 Pro 4400G va fi, cel mai probabil, unul cu șase nucleee, cu o viteză la frecvență standard de 3,7Ghz, cu posibilitate de accelerare până la 4,3GHz.

Așa cum știm deja, Huawei produce o gamă de laptopuri, inclusiv modelele MateBook, precum Huawi MateBook X Pro -sau Huawei MateBook 13, așa că, practic, primul pas a fost deja făcut. 

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: