Huawei a lansat, in cadrul MWC, Huawei 5G, primul dispozitiv comercial de acest tip care suporta standardul global de telecomunicatii 3GPP, pentru tehnologia 5G.

Pentru a se asigura ca 5G CPE functioneaza la performante maxime, Huawei utilizeaza propriul chipset, Balong 5G01, primul chipset comercial din lume care poate sustine standardul de telecomunicatii 3GPP pentru tehnologia 5G, cu viteze teoretice de downlink super-rapide, de pana la 2.3Gbps.

Noul dispozitiv suporta toate benzile de frecventa 5G, inclusiv sub-6GHz si MMW, capabil astfel sa ofere o solutie completa 5G, potrivita pentru multiple scenarii de utilizare.

Dispozitivul Huawei 5G CPE a fost conceput in doua variante: unul asigura o frecventa scazuta (sub-6 GHz) in timp ce celalalt asigura o frecventa inalta (mmWave).

Modelul Huawei 5G CPE cu frecventa scazuta este micut si usor, compatibil cu retelele 4G si 5G, si a dovedit ca poate sa asigure o viteza de descarcare de pana la 2Gbps, adica de 20 de ori mai rapida decat viteza de descarcare prin intermediul unei fibre optice de 100 Mbps.

Acest lucru asigura o experienta ultra-rapida si le permite utilizatorilor sa se bucure atat de experienta jocurilor si a clipurilor video de tip VR precum si de descarcarea intr-o secunda a unui show TV. Modelul cu frecventa inalta este disponibil pentru utilizarea atat in interiorul unitatilor, cat si in exteriorul acestora.

Retelele 5G stabilesc noi standarde in materie de viteze mari de Internet, conexiuni wireless cu o latenta redusa a retelei, cu o viteza maxima de downlink de pana la 20 Gbps, si suporta conectivitatea a un milion de dispozitive pe kilometru patrat, precum si o latenta a retelei de pâna la 0.5ms.

Totodata, tehnologia 5G promite o conectivitate imbunatatita intre oameni si IoT, marind potentialul pentru numarul de dispozitive care pot fi conectate simultan si cantitatea de date ce poate fi partajata intre ele.

Huawei colaboreaza cu peste 30 de companii de telecomunicatii, printre care Vodafone, Softbank, T-Mobile, BT, Telefonica, China Mobile si China Telecom.

Huawei a inceput testarea retelelor 5G comerciale cu ajutorul a mai multi parteneri inca din 2017, finalizand testarea interoperabila si incepand sa ofere prima runda de retele 5G comerciale in 2018.