Huawei produce telefoanele Mate, laptopurile MateBook, tableta MatePad, iar în viitor va avea și ceasuri în gama Mate. Huawei a depus documente pentru a înregistra marca Mate Watch, iar astfel aflăm că ni se pregătește lansarea unui alt ceas, pe lângă modelul Huawei Watch GT și GTe.

Noua serie Mate ar putea include ceasuri cu un ecran mai mare, chiar curbat, o baterie mai generoasă, un nou CPU și memorie RAM extinsă. Asta înseamnă că am putea vedea un device high end, capabil să fie ca un „asistent” pentru monitorizarea sănătății, cu și mai mulți senzori integrați și, poate, chiar cu măsurarea tensiunii arteriale. Referitor la preț, probabil că, dacă presupunerile se confirmă, acesta va fi unul mai ridicat și, poate, vom vedea cândva curând și ediții speciale personalizate. 

De asemenea, în documentele citate a fost găsit și numele MatePod, ce indică lansarea unui alt produs, ce ar putea fi o boxă inteligentă.

Oricum toate aceste speculații vor fi clarificate, cel mai probabil, în luna octombrie când Huawei va prezenta smartphone-urile Huawei Mate 40 și accesoriile sale.