Samsung a anuntat smartwatch-ul Gear 2 la prezentarea oficiala a noilor telefoane Galaxy Note 5 si Galaxy S6 Edge+, device-ul care se va lupta cu Apple Watch urmand sa fie lansat oficial la IFA de la Berlin ce are loc saptamana viitoare.

Inainte de lansare, Dennis Miloseski, seful Samsung Design America, a postat pe internet o imagine cu el purtand noul Gear S2, spunand ca ia ceasul pentru un "test drive".

Pana acum, Samsung prezentase doar cateva mici detalii despre noul smartwatch al companiei. Spre deosebire de predecesorul sau, Gear S2 este rotund si pare sa foloseasca sistemul de operare Tizen, nu Android Wear.

Exista informatii ca Gear S2 va avea GPS on-board, permitand device-ul sa aiba locatia proprietarului fara sa fie necesar un telefon, si va incarca hartile rapid. Acest lucru ar oferi un avantaj fata de Apple Watch ce se bazeaza pe GPS-ul iPhone-ului.

Ultima generatie de smartwatch Samsung, Gear S, are un ecran curbat de 2.0 inch, ecran Super AMOLED si sistem de operare Tizen. Este unul dintre putinele smartwatch-uri care poate fi folosit fara telefon.