Potrivit Phone Arena, gigantul a suspendat activitatea la fabrica producătoare de display-uri pentru smartphone din Gumi, Coreea de Sud, din cauza unui caz de coronavirus confirmat recent la angajatul unei bănci din apropiere. Deși fabrica nu este afectată direct de virus, LG a decis să o închidă pentru o perioadă, pentru a prioritiza sănătatea angajaților săi.

Se pare că ar fi vorba despre doar câteva zile, iar un interval atât de scurt nu ar afecta producția unor dispozitive sau lansarea altora noi, cel puțin deocamdată. Dincolo de această situație, se pare că LG a decis să ia și măsuri suplimentare pentru a-și proteja angajații, precum oferirea de soluții dezinfectante și măși chirurgicale, dar și instalarea de camere cu infraroșu pentru a verifica eventuala răspândire a virusului și a detecta din timp orice caz.

LG este doar una dintre marile companii afectate de această situație. Printre ele se numără și Apple și Samsung, giganți care au fost nevoiți să închidă fabricile, măsură care, cel mai probabil nu va rămâne fără consecințe la nivel de producție.