KFC a pus pe străzi mașini autonome care livrează pui prăjit și alte mâncăruri oamenilor, fără să necesite vreo interacțiune umană. De asemenea, clienții care doresc să cumpere o pot face pe loc alegând mâncarea apoi plata se face prin scanarea unui cod QR. Apoi, ușa este deblocată și poți lua produsul.

Aceste mașini autonome au fost văzute pe străzile orașului Shanghai, în apropierea unei stații de metrou. Automobilele sunt produse de către Neolix, un startup specializat în producerea de astfel de automobile.

Aceste vehicule pentru livrare se află la nivelul 4, conform Societății Inginerilor Auto. În acest moment sunt definite 5 astfel de niveluri, ultimul fiind automatizare completă, care ar trebui să se comporte la fel de bine ca un șofer uman. De asemenea, aceste automobile sunt electrice și o încărcare completă oferă o autonomie de până la 100 de kilometri.

Automatizarea intră puternic în industria alimentară și pe lângă livrare, aceasta se va vedea și la producerea mâncărurilor și mai multe restaurante se pregătesc să implementeze roboți pentru preparare sau pregătirea mâncărurilor. White Castle a anunțat recent că vrea să adauge și mai mulți roboți în bucătăriile restaurantelor sale.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: