David Shayer, care susține că a fost cel de-al doilea inginer software angajat pentru dezvoltarea iPod-ului, în 2001, arată că, la ceva ani distanță, a primit o sarcină extrem de specială, scriu jurnaliștii de la Business Insider.

Departamentul de Energie al Statelor Unite urmărea adăugarea unor elemente hardware personalizate în structura iPod-ului, în așa fel încât să poată înregistra pe ascuns și salva date în memoria dispozitivului.

Nu se cunosc prea multe detalii despre acest gadget sau despre scopul exact pentru care ar fi fost proiectat. Shayer, însă, a descris felul în care le-a explicat unor bărbați cum pot instala softurile necesare, cum pot crea o copie a sistemului de operare a sursei și apoi o pot încărca în iPod.

Acesta mai susține și că singurii oameni de la Apple care știau despre acest proiect sunt el însuși, directorul departamentului de software al iPod, vicepreședintele diviziei dedicate iPod și vicepreședintele senior al departamentului hardware.

Și Tony Fadell, co-fondatul Nest care a ajutat la crearea conceptului de iPod în perioada în care se afla la Apple, a susținut această versiune a poveștii, amintindu-și că i-a văzut în birou pe cei doi bărbați menționați de Shayer. „Proiectul a fost, fără îndoială, real”, a scris Fadell pe Twitter. Totuși, scenariul practic de utilizare a dispozitivului rămâne și acum un mister.

_________________________________________________________________________________________________

Urmăriți emisiunile preferate pe protvplus.ro: