Apple pregateste cateva surprize pentru 2014. Printre ele se numara si iWatch, ceasul asteptat de toata lumea. Smartwatch-ul ar putea fi lansat in doua marimi. Primul model va avea un ecran de 1,3 inci, in timp ce al doilea va fi mai mare, mai potrivit pentru barbati. Display-ul acestuia va avea 1,5 inci.

Ambele smartwatch-uri vor avea un display AMOLED, protejat cu cristal de safir. Conform analistului Ming Chi Kuo, cele doua modele de baza de iWatch vor fi prezentate in cel de-al treilea trimestru al anului. In plus, ambele ar putea avea un cip NFC si scanner biometric. Fiecare dintre cele doua marimi, va avea, la randul ei, cateva versiuni cu capacitatati de stocare si preturi diferite

“Moda va fi criteriul cel mai important. Daca e sa ne luam dupa trendurile actuale, iWatch va oferi mai multe modele si culori pentru curea si carcasa”, spune Kuo pentru MacRumours. Acelasi analist e sigur ca modulele pentru iWatch vor fi proiectate de Apple si nu de alte companii, pentru a asigura un consum cat mai scazut de energie.

Compania din Cupertino ar urma sa foloseasca senzorul de amprenta inclusiv pentru confirmarea platilor, mai ales ca recent, PayPal a introdus prima aplicatie de genul asta, dedicata smartphone-ului Samsung Galaxy S5.