Amazon a lansat un clip ce arata noul prototip de drona, un vehicul aerian ce poate livra coletul la clienti in 30 de minute. Drona este parte din sistemul futurist de livrare al celor de la Amazon, cunoscut sub numele de Prime Air, in care mai multe drone diferite vor fi responsabile cu livrarea coletelor.

Conform vocii care nareaza in clip si a prezentatorului Jeremy Clarkson, Amazon creaza o "intreaga familie de drone, cu design-uri diferite pentru medii diferite". Ar putea exista peste 10 prototipuri ce sunt create in acest moment de laboratorul de cercetare si dezvoltare al celor de la Amazon.

Drona din clip este un hibrid - o parte elicopter si o parte avion. "Acest design ofera posibilitatea unui zbor pe distante mari intr-un mod eficient si decoleaza si aterizeaza intr-un mod sigur" spune Kristen Kish.

Data la care vor fi lansate ramane necunoscuta, insa conform noului microsite Prime Air, dronele sunt dezvoltate in Statele Unite, Marea Britanie si Israel si sunt testate in mai multe locatii internationale. Prime Air va incepe livrarile numai dupa ce Amazon va putea sa schimbe regulamentele actuale legate de drone.