Un exemplu concret este oferit de LG și ZTE care au anunțat că nu vor participa anul acesta la Mobile World Congress, cel mai mare eveniment anual dedicat smarphone-urilor care va avea loc la Barcelona la finalul lunii februarie.

Un purtător de cuvânt al ZTE a confirmat pentru GSM Arena că producătorul a anulat conferința de presă programată la MWC, ca un efect al epidemiei de coronavirus și al întârzierilor și restricțiilor determinate de această criză în ceea ce privește deplasările și eliberarea vizelor de călătorie.

Și LG a trimis către media o declarație oficială prin care explica faptul că a decis să se retragă de la MWC 2020, punând pe primul loc sănătatea angajaților, partenerilor și clienților lor. Potrivit companiei, „decizia înlătură astfel riscul de a expune sute de angajați LG la pericolele călătoriilor internaționale, care au devenit deja mult mai restrictive, pe măsură ce virusul se extinde la nivel global”. LG a precizat și că va organiza în viitorul apropiat evenimente proprii în cadrul cărora va prezenta produsele din zona de mobile pentru anul 2020.

Între timp, GSM Association, entitatea care organizează MWC, a dat publicității o declarație în care susține că „impactul epidemiei asupra evenimentului este minim”, afirmație care a venit, însă, înainte de anunțul făcut de LG și ZTE.